Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lasten on annettava iloita liikunnasta

Mielipide
 
Elina Pulli

On se nyt kumma, että saamme edelleen lukea vanhempien kirjoituksia siitä, kuinka treenaaminen ja kilpailuihin tähtääminen on lapsille ainoa vaihtoehto harrastaa liikuntaa (HS Mielipide 17. 8.). Kuinka moni äiti tai isä rientäisi salille tai ryhmäliikuntaan, jos harrastuksen ohjaaja edellyttäisi osallistumista kilpailuun ja sen sietämistä, että osallistumisoikeuden voi varmistaa vain olemalla parempi kuin joku toinen?

Miksi ihmeessä ilo ei riitä? Eikö lasten voisi antaa nauttia liikkumisesta, yhdessä olemisesta, toistensa tsemppaamisesta ja mielekkäästä tekemisestä?

Eikö Suomessa edelleenkään ymmärretä liikunnan terveydellistä merkitystä myös lasten hyvinvoinnille? Ne, jotka kuvittelevat tietävänsä, kenet 7-vuotiaista voi karsia hyväksi tai huonoksi liikkujaksi, tekevät karhunpalveluksen lapsille. Samalla tehdään tyhjäksi niitä ponnistuksia, joilla suomalaisia houkutellaan liikkumaan terveytensä kannalta riittävästi. Näin isoa asiaa ei saisi jättää urheiluseurojen ohjaajien tai yksittäisen seuran johdon päätettäväksi.

Elina Pulli
kasvatustieteen maisteri, Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat