Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruuhkissa odottelu ei ole kenenkään etu

Mielipide
 
Pertti Myllykoski

Odotin bussia maanantaina kello 7.30 Vihdintien varressa. Ohitse meni satoja autoja, ja ehkä noin vajaassa kymmenessä autossa näin kuljettajan lisäksi toisen matkustajan.

Tilanne tuntui absurdilta. Tarvitseeko heidän kaikkien tulla omalla autolla kaupunkiin? Ei tarvitse ihmetellä, kun Mannerheimintie on tukkoinen ja eteneminen tuskallisen hidasta. Eikä ongelma tietenkään ole vain Mannerheimintiellä.

Mietin, mitä kaikkea voisi tehdä tuona aikana, jonka vietämme ruuhkassa odotellen. Tunti lisää vapaa-aikaa päivässä ei tekisi yhtään pahaa. Ja toki ajan voisi käyttää ihan työntekoonkin – kuka mitenkin haluaisi.

Mikäli oman auton käyttäjät siirtyisivät joukkoliikenteen käyttäjiksi, koituisi se kaikkien hyödyksi. Esimerkiksi onnettomuudet vähenisivät.

Joukkoliikenteeseen siirtyminen toisi myös monenlaista taloudellista etua. Parkkipaikkoja ei tarvitsisi enää rakentaa lisää, onnettomuuksien aiheuttamat valtavat kustannukset vähenisivät, ja luonto kiittäisi. Toki joukkoliikennettä pitäisi myös kehittää ja tehostaa kasvavan tarpeen mukaiseksi.

Työmatka-autoilu omalla autolla pääkaupunkiseudulla on lakipisteessään. Toivoisin, että jo 5–10 vuoden kuluessa voisimme vain ihmetellä nykyistä käytäntöä muistona menneestä ja nauttisimme sujuvasta ja nopeasta liikkumisesta joukkoliikennevälineissä. Ruuhkassa istumisen sijaan voisimme käyttää ajan itsemme ja läheistemme hyödyksi ja iloksi.

Pertti Myllykoski
Vantaa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat