Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Budjettiehdotusta vaivaa näköalattomuus

Mielipide
 
Paavo Lintula

Kansantalouden professori Pertti Haaparanta arvioi Yle Radio 1:n Ykkösaamussa (13. 8.), ettei taloutta saada terveelle pohjalle hallituksen leikkaus- ja sopeutuspolitiikalla. Haaparannan mukaan elvyttävä politiikka olisi leikkauksia parempi vaihtoehto.

On helppo olla samaa mieltä. Nykyisen hallituksen jatkama paastopolitiikka on paitsi tuloksetonta myös näköalatonta: Suomi on halvaantunut velkaantuneisuus- ja kestävyysneuroosiinsa eikä pysty kuin julkaisemaan leikkauslistoja. Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok) torjuu kaikki vaatimukset elvyttämisestä, koska "on yksinkertaisesti pakko säästää".

Yksi toistetuimmista argumenteista säästöjen puolustamisessa vetoaa tunteisiin: me emme voi jättää näin suurta velkataakkaa lapsillemme. Tähän voi vastata kysymällä, onko sitten parempi, että jätämme lapsillemme romahtaneen terveydenhuollon, annamme kärkisijoilla olleen koulujärjestelmän näivettyä rupusijoille, jätämme vanhuksia yhä enemmän "tuetun" kotona asumisen varaan ja annamme väylästömme rappeutua.

Kun lapsemme aikanaan ottavat vastuun, he joutuvat ottamaan suhteellisesti vielä enemmän velkaa, kun kaikki on laiminlyöntiemme takia rakennettava uudestaan – ikään kuin aloitettava alusta.

Paavo Lintula
kauppatieteiden tohtori
Tampere

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat