Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valtuutetuilla on vastuu koulukurjuudesta

Mielipide
 
Erik Rissanen

Helsingin Sanomat kertoi Lauttasaaren koulukurjuudesta (Kaupunki 17. 8.) ja siitä, miten Myllykallion koulussa tilapula on pakottanut pari koululuokkaa koulun jumppasaliin.

Lauttasaaren koulujen ahtaus ei voi olla kenellekään Helsingin poliitikolle tai virkamiehelle yllätys. Lauttasaareen on kaavoitettu ja rakennettu parinkymmenen viime vuoden aikana paljon uusia kerrostaloja, ja teollisuuskiinteistöjä on muutettu asuintaloiksi. Uudet asunnot ovat suureksi osaksi suuria perheasuntoja.

Samaan aikaan Lauttasaaren vetovoima on muutenkin kasvanut. Perheitä on muuttanut keskustasta laajempiin tiloihin, uusiin taloihin, ja paluumuutto Espoon "metsistä" takaisin Helsinkiin on ollut vilkasta.

Kun muutimme nykyiseen asuintaloomme, kaksirappuiseen kolmekerroksiseen taloomme, siinä asui yksi lapsi. Nyt talossa asuu jo 13 lasta. Lauttasaari ei todellakaan ole enää vain rikkaiden kokoomuslaisten ja ruotsinkielisten eläkeläisten reservaatti.

Lauttasaaresta puuttuu paljon muutakin kuin vain koulutiloja. Ei ole urheilusalia, ei tekojäärataa talvella, ja pieni uimahalli on yhteiskoulun yhteydessä. Urheilukenttä Pyrkällä on nyt saatu hienoon kuntoon, kiitos siitä.

Kun parikymmentä vuotta sitten käännyin lauttasaarelaisten valtuutettujen puoleen, jotta pojille olisi saatu pieni päällystetty kenttä sählyn pelaamista varten, kukaan heistä ei innostunut.

Yksi ilmoitti suoraan, ettei tällaisiin verovaroja käytetä. Kyse olisi ollut muutamasta tuhannesta eurosta samaan aikaan kun uimahalleja rakennettiin kaikkiin Itä-Helsingin lähiöihin. Siellä poliitikot huolehtivat äänestäjiensä palveluista.

Lauttasaaren valtuutettujen mielestä kaupungin rahoja ei tuhlata. Siitä syystä Lauttasaaressa ei myöskään ole uutta, riittävän suurta koulua saaren lapsille.

Erik Rissanen
toimittaja, eläkkeellä
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat