Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuuluvuusongelma uhkaa turvallisuutta

Mielipide
 
Niilo Hyytiäinen

Helsingin Sanomat käsitteli hiljattain uusien asuntojen tiiveydestä johtuvaa ongelmaa, joka saattaa mykistää kännykän. Kun talojen seinät ja ikkunat tehdään energiansäästön nimissä aina vain tiiviimmiksi, ne eivät enää välttämättä päästä läpi edes kännykkäsignaalia. HS:n jutusta kävi ilmi, että parveke on varmin paikka, jossa puhelin toimii.

Ympäristöministeriön rakennusmääräykset antavat tiukat rajat rakennusten ilmatiiveydelle, lämmönläpäisylle ja lämpöhävikille. Radioaaltojen läpäisyä ei mainita.

Mitä jos asukas liukastuu suihkussa ja katkaisee jalkansa tai saa lonkkamurtuman pudottuaan jakkaralta? Mitä jos hänelle tulee äkillinen rintakipu, joka saattaa olla sydänperäinen? Silloin pienikin ponnistus voi olla kohtalokas.

Kännykkä on käsien ulottuvilla, mutta hätäilmoitus ei kantaudu 112:een ennen kuin asukas raahautuu parvekkeelle – jos asunnossa on parveke.

Ongelma on tuttu viranomaisille, rakentajille ja teleoperaattoreille, mutta tokkopa tähänkään vallitsevaan ongelmaan löytyy vastuunkantajia – yksinkertaisesti siitä syystä, että se on maan tapa. On outoa, ettei pelastuslaitos ole reagoinut ja ottanut kantaa asukkaiden vakavaan turvallisuusongelmaan.

Niilo Hyytiäinen
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat