Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Keskustan asukkaillakin on autoilutarpeita

Mielipide
 
Heikki Kasari

Puheenvuorossaan "Keskustaliikenteen tosiasiat on nähtävä" (HS Mielipide 16. 8.) Antti Kasvio kommentoi keskustaliikenteen kehitysnäkymiä toteamalla näin: "Jos taas jollakulla on tarve tulla ensisijaisesti maantieliikenteeseen tarkoitetuilla autolla tai moottoripyörällä kaupunkiin ja sen keskusta-alueille, hänen ei pitäisi häiritä ajollaan missään tilanteessa kevyttä liikennettä eikä joukkoliikennettä."

Häiritsevän ajon välttämisestä on helppoa olla yhtä mieltä – tähänhän pitäisi pyrkiä myös kevyen liikenteen harrastajien. Kasviolta on jäänyt kuitenkin huomaamatta, että Helsingin keskustassa on myös asuintaloja. Näiden edessä seisoo suuri määrä asukkaiden omia autoja. Kaikki eivät varta vasten tule keskustaan muualta, vaan autoilijoita on myös omasta takaa.

Viime vuonna kantakaupungissa oli yli 25 000 asukaspysäköintitunnusta. Meilahden, Vallilan ja Eiran rajaamalla alueella liikkuu siis näin suuri määrä autoja jo ilman "ulkopuolisia" autoilijoita. Kaikki eivät ole liikenteessä päivittäin, mutta esimerkiksi lapsiperheet ja ikääntyvä väestö tarvitsevat omaa autoa asioittensa hoitamiseen.

Asukaspysäköintitunnusten myynnistä kertyi Helsingin kaupungille tuloja viime vuonna peräti neljä miljoonaa euroa. Hinnankorotusten avulla tulojen arvellaan kasvavan viidessä vuodessa jopa yhdeksään miljoonaan euroon. Rahan vastineeksi voisi odottaa myös autoliikenteen sujuvuutta parantavia toimenpiteitä.

Heikki Kasari
valtiotieteiden tohtori, Helsingin keskustan asukas vuodesta 1964

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat