Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki tarvitsee rohkeita investointeja

Mielipide
 
Saila Machere Tuulikki Becker

Helsingin vetovoimasta ja matkailuvalteista on keskusteltu vilkkaasti muun muassa Helsingin Sanomissa. On hienoa, että pääkaupunkimme vetovoimaisuus kiinnostaa, ja on hyvä, että niin moni kaupunkilainen on valmis antamaan omaa tietämystään Helsingin kehittämiseen matkailukaupunkina.

Matkakohteen valintaan vaikuttavat useat syyt, kuten kohteen tunnettuus, kiinnostavuus, saavutettavuus, hintataso, majoitusvaihtoehdot sekä yleinen tarjonta palveluista tapahtumiin.

Kaupunkilomakohteiden menestyksessä saavutettavuus on yksi kärkiseikoista. Yhä suurempi merkitys on erityisesti halpalentoyhtiöiden reitityksillä, joiden osalta Helsinki ei ole saavuttanut vahvaa asemaa. Paremmin lentoyhteyskisassa pärjäävät Kööpenhamina ja Tukholma, jotka kasvavat myös kaupunkilomakohteina Helsinkiä vahvemmin.

Toinen tärkeä tekijä on kaupungin kansainvälinen tunnettuus. Tarjonnan tulee kehittyä jatkuvasti ja olla kansainvälisesti kiinnostavaa. Kilpailu on kovaa, ja erottautuminen muista ratkaisee menestyksen. Suuri merkitys on aktiivisella kaupunkikulttuurilla. Lisäksi Guggenheimin museon kaltaiset suuret investoinnit lisäisivät Helsingin vetovoimaa ja tunnettuutta.

Kaupungissa pitää olla tapahtumia ja konsertteja, vaikka niistä aiheutuisikin satunnaisesti meluhaittaa. Tapahtumiin tulevat vierailijat jättävät Helsinkiin rahaa majoittuessaan ja käyttäessään muita palveluja. Lisäksi tapahtumien tuoma hyöty kaupungin maineelle on kiistaton.

Monet Helsingin kilpailijat ovat panostaneet jo pitkään kaupunkimarkkinointiin ja palvelujen kehittämiseen. Helsingissä hotellien määrä on pysynyt samana vuodesta 2008 lähtien. Vasta viime vuosina on ollut nähtävissä merkkejä uusista investoinneista.

Myös markkinointipanostuksia tarvitaan yhä enemmän. Tämän vuoksi Helsingin kaupunki on alkanut työstää uutta kaupunkimarkkinoinnin strategiaa. Rohkea ja yhtenäinen markkinointi tekee kaupungistamme entistä vahvemman kilpailussa matkailijoista, investoinneista, tapahtumista ja osaajista.

Saila Machere
kaupunkimarkkinointiyksikön
päällikkö, Helsingin kaupunginkanslian elinkeino-osasto
Tuulikki Becker
toimitusjohtaja, Visit Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat