Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Entä jos työllistyvä saisikin pitää työttömyystukensa?

Mielipide
 
Timo Kujala

Kun työtön työnhakija työllistyy millä tahansa tavalla, hänen pitäisi saada säilyttää työttömyyspäivärahansa ennallaan, jos ansiotulo ei ylitä 10 000:ta euroa vuodessa. 10 000 euron ylityksen jälkeen verotusta lisättäisiin ja päivärahaa pienennettäisiin niin, että yhteenlaskettu ansio ja päiväraha olisivat enimmillään esimerkiksi 30 000 euroa.

Kun ansio yksinään ylittäisi 30 000 euroa, päivärahaa ei enää maksettaisi.

Jos työtön saa muita tukia, niitäkään ei tulisi heti katkaista tai edes pienentää. Niin tehtäisiin vasta, kun työtön on saanut taloutensa tasapainoon.

Ehdotuksen ideana on, että lyhyenkin työjakson vastaanottaminen olisi houkuttelevaa eikä siitä rangaistaisi turhalla byrokratialla. Parasta mallissa on se, että veroton tulo ei ole keneltäkään pois. Se ruokkii sisämarkkinoita: suuremmalla joukolla on varaa ostaa enemmän tuotteita ja palveluita, mikä puolestaan luo lisää työpaikkoja. Tämä on myönteinen kierre.

Arvonlisävero tuo suoria verotuloja ja työllisyyden kohentuminen lisää tuloveroa. Mallin toteuttaminen olisi hyvä osoitus yhteiskunnan kyvystä luoda työntekoa suosivat olosuhteet.

Timo Kujala
yrittäjä, Nurmijärvi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat