Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Runkolinja 560 pysähtyy keskeisillä paikoilla

Mielipide
 
Jussi Saarinen

Pirjo Suhonen oli huolissaan suositun bussilinjan 78 muuttumisesta runkolinjaksi 560 (HS Mielipide 21. 8.). Bussi 560 palvelee bussin 78 tapaan Vuosaaren, Mellunmäen, Kontulan, Kivikon ja Malmin alueiden asukkaita ja työssäkävijöitä, sillä uuden linjan reitti Itä-Helsingissä perustuu linjan 78 reittiin Vuosaaren ja Malmin välisellä alueella.

Bussi pysähtyy edelleen monilla keskeisillä paikoilla, kuten metro- ja juna-asemilla sekä esimerkiksi Malmin sairaalan kohdalla. Malmin hautausmaan luona bussi 560 ei pysähdy, sillä bussille saadaan paremmat vaihtoyhteydet, kun sen pysäkki on Vanhan Helsingintien alkupäässä Tattariharjun ja Pihlajamäentien risteyksen tuntumassa. Matkaa hautausmaalle tästä on noin 600 metriä. Lisäksi hautausmaalle on hyvät yhteydet monella muulla bussilla, joille vaihtaminen runkolinjalta onnistuu hyvin.

Runkolinjan periaatteisiin kuuluu, että kulkeminen on sujuvaa ja luotettavaa. Tämän vuoksi runkolinjojen pysäkinvälit ovat pidemmät kuin muilla linjoilla.

Osalle matkustajista tämä tarkoittaa pidentyneitä kävelymatkoja pysäkille. Kävelymatkan päässä odottaa kuitenkin nopea, tiheästi liikennöivä ja täsmällinen runkolinja. Lisäksi linjan 560 pysäkeistä on tehty saavutettavuusanalyysit, ja pysäkkien paikat on valittu niiden perusteella.

Jussi Saarinen
joukkoliikennesuunnittelija
Helsingin seudun liikenne

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat