Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uusi koulu nopeasti Vattuniemeen

Mielipide
 
Elina Moisio

Valtuutetuilla todellakin on vastuu koulukurjuudesta Lauttasaaressa. Mutta toisin kuin mielipidekirjoituksessa (HS 21. 8.) väitettiin, lauttasaarelaisvaltuutetut yrittävät parantaa saaren surkeaa koulutilannetta.

Kaupunki on valitettavasti kehittänyt Lauttasaarta tontti kerrallaan, mistä syystä palvelujen sijoittelusta ei ole tehty kunnollista kokonaissuunnitelmaa. Asuntoja on tehty mutta palveluja ei riittävästi. Päiväkodit ja koulut pullistelevat lapsia. Päiväkotien kohdalla tilanne on parantunut: uusia tiloja rakennetaan. Varhaiskasvatusviraston mukaan kaikki eskarilaiset pääsevät jo saaren päiväkoteihin.

Koulujen osalta tilanne on synkkä. Lauttasaaren ala-aste on yli 800 oppilaallaan Helsingin suurin alakoulu. Sen pihalle on jo rakennettu neljä lisärakennusta, viipalekoulua, joissa on 250 oppilasta. Ruokailu-, liikunta-, ja ulkoilutilat jäävät auttamattomasti liian pieniksi.

Isossa koulussa melutaso nousee, ja infektioaikana pöpöt kiertävät tehokkaasti. Pihalla leikkiminen alkaa olla käytännössä mahdotonta. Välituntien valvonta on vaikeaa. Ongelma pitää ratkaista pian.

Viipalekoulujen rakentaminen ei todellakaan riitä. Uusimpien oppilasennusteiden mukaan alakouluikäisten suomen- ja ruotsinkielisten oppilaiden määrä kasvaa 391 oppilaalla vuoteen 2024 mennessä. Lauttasaari tarvitsee uuden koulun nykyisten lisäksi.

Minusta uusi koulu pitäisi sijoittaa Vattuniemeen. Asutuksen painopistekin on nykyään siellä. Tällöin koulumatkat pysyisivät riittävän lyhyinä ja turvallisina. Tontin löytäminen koululle ei ole helppoa, mutta se on kuitenkin mahdollista.

Uuden koulun rakentaminen on ajoitettu vasta vuosille 2021–2022. Sitä on ehdottomasti aikaistettava. Olemassa olevien koulujen läheltä täytyy löytää tiloja, joihin osa tekemisestä voidaan sijoittaa väliaikaisesti.

Elina Moisio
kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsen, varavaltuutettu (vihr)
Lauttasaari, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat