Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maahanmuutosta on voitava esittää kritiikkiä

Mielipide
 
Mika Pahlsten

Ministerit Alexander Stubb ja Petteri Orpo (kok) puolustivat voimakkaasti maahanmuuttoa (HS 19. 8.). Heidän mukaansa maahanmuutosta on meille oikeasti hyötyä ja se antaa meille valtavasti mahdollisuuksia. Samalla linjalla on HS:n pääkirjoitustoimittaja Paavo Rautio (23. 8.).

Mitä nämä edut konkreettisesti ovat, jos ei huomioida joidenkin alojen huippuosaajia?

On selvää, että rasismia ei tule hyväksyä. Toinen kysymys on, mikä on Suomen kaltaisen massatyöttömyydestä ja taloudellisesta taantumasta kärsivän maan kyky vastaanottaa maahanmuuttajia. Pelkkä huoltotaseen vääristyminen tulevaisuudessa ei riitä, jos maasta kuitenkin on jo nyt hävinnyt pysyvästi valtava määrä työpaikkoja. Kunnollisiin avoimiin työtehtäviin tulee jo nyt kymmeniä ellei satoja hakemuksia kuhunkin.

Innovaatioprofessorikin esitti arvelunaan, että nykyinen keskiluokkainen palkkatyö on katoamassa (HS 24. 8.). Palkanmaksajia ei siten yksinkertaisesti ole riittävästi. Maahanmuuton puolestapuhujien tulisikin osoittaa, mistä löydämme tulijoille toimeentulon – sen sijaan, että pyritään vaientamaan asiallinenkin maahanmuuttokritiikki.

Maahanmuuttaja tarvitsee toimeentulonsa takaavan työn mahdollisimman pian. Mitä kauemmin tulija joutuu elämään yhteiskunnan kustannuksella, sitä enemmän Suomessa on odotettavissa ongelmia lähitulevaisuudessa.

On perusteetonta puhua tässä yhteydessä suomalaisten muutosta Ruotsiin 1960-luvulla tai Yhdysvaltoihin sata vuotta sitten. Noissa maissa oli pulaa työvoimasta. Maahanmuutossa pitääkin huomioida ennen kaikkea Suomen vastaanottokyky.

Mika Pahlsten
Kirkkonummi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat