Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Risteyksiin vapaaehtoisia koulutievahteja

Mielipide
 
Ritva Kykkänen

Isovanhempana olen saattanut ekaluokkalaistamme monena aamuna kouluun, ja joskus isovelikin pääsee samaa matkaa. Koulutie kulkee hyvin lapsiystävällisessä ympäristössä, jossa autoilijat osaavat ottaa koululaiset huomioon. Mutta silloin tällöin olen nähnyt läheltä piti -tilanteita.

Meitä isovanhempia ei riitä kaikkien paimentajiksi, ja monet meistä voivat asua kaukana. Helppo ja kohtuullisen nopea tapa parantaa tilannetta olisi organisoida vapaaehtoisia koulutievahteja. Kaikissa kaupunginosissa asuu varmasti eläkeläisiä tai työttömiä, jotka voisivat muutamana aamuna tai iltapäivänä päivystää koulun lähellä olevissa risteyksissä. Välttämättä ei tarvittaisi edes huomioliivejä tai pysäytysmerkkiä. Palkkioksi päivystäjille voisi järjestää lounaan koululaisten kanssa.

Vanhempainyhdistykset tai koulut voisivat nyt aktivoitua ja koota tällaisen joukon ja sopia päivystyksen lukujärjestyksen. Varsinkin aamut ovat tärkeitä, koska silloin pienet koululaiset eivät ole niin valppaina. Itse olen lupautunut hakemaan ekaluokkalaisen kotoa ja saattamaan hänet kouluun niin kauan kuin se tuntuu tarpeelliselta, joten tässä vaiheessa en voi osallistua yleisempään päivystykseen.

Vanhempien kannattaisi harkita tarkkaan, saako lapsi käyttää koulumatkalla yksin potkulautaa tai pyörää vielä ala-asteella ollessaan. Olen nähnyt useita varsinkin potkulautailijoiden vaaratilanteita. Kaikki tiellä kulkijat voisivat muutenkin katsoa pienten kulkijoiden perään. Koko kylä kasvattaa -periaate tuntuu toimivan ainakin Viikinmäessä ja Pihlajistossa.

Ritva Kykkänen
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat