Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vastareaktio Immosen kirjoitukseen oli asiaton

Mielipide
 
Sami Sjöblom

Helsingin Sanomat totesi pääkirjoituksessaan (27. 8.), että kansanedustaja Olli Immosen (ps) aiheuttama kohu ei ole ohi. Valtavat mittasuhteet saanut kohu on kestänyt jo viikkoja.

Kohun aiheuttanut Immosen kirjoitus oli kokonaisretoriikaltaan hyvin epäonnistunut, mutta osa siitä ymmärrettiin ehkä tarkoituksellisesti väärin. Oliko ihmisillä oikeasti sellainen käsitys, että Immosen käyttämällä "taistella"-termillä kehotettiin tarttumaan konkreettisesti aseisiin tai yllytettiin väkivaltaan?

Kirjoituksesta syntynyt raivo ja yhteiskunnallinen liikehdintä liittynevät myös siihen, että maahanmuutosta ja monikulttuurisuudesta saa Suomessa olla vain yhtä mieltä. Maltillisetkin puheenvuorot niiden kyseenalaistamiseksi johtavat voimakkaaseen stigmatisoitumiseen ja erittäin kielteisiin assosiaatioihin.

Monikulttuurisuuden vastustaminen näyttäytyi Immosen kirjoituksessa ääripäistyneenä, mutta myös vastavoimat näyttäisivät olevan aggressiivisia. Esimerkiksi mielenosoituksessa perussuomalaisia edustaneiden henkilöiden nimitteleminen vihamielisesti ja avoimesti fasisteiksi oli asiatonta. Se ei suinkaan edistänyt mielenosoittajien kannattamia arvoja.

Sami Sjöblom
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat