Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiihkoilijat rajoittavat sananvapautta

Mielipide
 
Pia Tiusanen

Suomalaiset innostuvat hirvittävän paljon uusista ilmiöistä ja asioista. Tällöin monista aivan tavallisista suomalaisista kuoriutuu suvaitsemattomia kiihkoilijoita.

Nyt kun samaa sukupuolta olevien parisuhteet ovat tapetilla, suuri joukko heterokansalaisia on nostanut nenälleen sateenkaarenväriset silmälasit. Yhtäkkiä sukupuolivähemmistöistä on tullut sydämenasia, josta puhutaan ääni väristen. Jos joku kehtaa ajatella, kuten tähän saakka Suomessa melkein kaikki ovat ajatelleet, häntä paheksutaan näyttävästi. Hänen sananvapaudellaan ei ole niin väliä.

Toinen kiihkoilun aihe ovat maahanmuuttajat. Jos joku uskaltaa edes pohtia ääneen hiemankin kriittisesti maahanmuuttoon liittyviä asioita, rasismikortti vilahtaa heti. Suomessa on nyt trendikästä syleillä koko maailmaa ja toivottaa kaikki kaikkialta kaikista syistä tervetulleiksi tänne. Jos näin tekee, tulee hyväksytyksi ja saa reilun, ennakkoluulottoman ja nykyaikaisen ihmisen maineen. Jos taas haluaa miettiä asiaa monipuolisesti eri näkökulmista ja koota plussien lisäksi rehellisesti myös miinuksia, sananvapaus riistetään ja ihminen määritellään takapajuiseksi, vihamieliseksi ja muukalaisvastaiseksi.

Suvaitsevaisuutta kovaan ääneen huutavista tulee tuossa tuokiossa maailman suvaitsemattomimpia niitä kohtaan, jotka rohkenevat ajatella omilla aivoillaan eivätkä kulje massan mukana. Mistä tämä kertoo? Ainakin siitä, että Suomessa sananvapaus ei koske kaikkia.

Pia Tiusanen
Riihimäki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat