Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kävin pitkästä aikaa lavatansseissa ja järkytyin – tavallinen vaihtoaskelmies saa helposti nahkavitosta

Mielipide
 
Pauli Lehikoinen
Markku Wiik
Kuva: Markku Wiik

Kävin tänä kesänä pitkästä aikaa perinteisissä lavatansseissa, tai luulin käyneeni. Meno oli muuttunut lähinnä tanssinharrastajien esiintymistilaisuudeksi. Orkesterit soittivat melkein yksinomaan jiveä, fuskua, masurkkaa, polkkaa, hidasta valssia ja muita tansseja, joiden nimiä en osaa lausua saati kirjoittaa.

Näyttää siltä, että tanssikansa on tullut töihin eikä tutustumaan vastakkaiseen sukupuoleen. Tanssiessa naiset – myös muutamat miehet – ojentelevat käsiään ja jalkojaan kuin joutsenet kaulaansa. Tavallinen vaihtoaskelmies saa siinä helposti nahkavitosta päin näköä. Ja sitten tuo juoksuhumppa! Se on kuin 400 metrin ratajuoksu, jossa lattia tömisee ja hitaimmat perinteisen tyylin hiihtäjät kaatuilevat tai pakokauhun vallassa luovuttavat lattian näille kiitäjille.

Ei ole enää niitä hyviä aikoja, kun voi pyytää tanssikavaljeerin kahville ja pienelle juttuhetkelle tanssin lomassa. Perinteisten lavatanssipaikkojen täytyisi järjestää sellaisia tansseja, joissa soitettaisiin perinteistä tanssimusiikkia.

Pauli Lehikoinen
yrittäjä ja eläkeläinen, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat