Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vastaan väittäminen ei rajoita sananvapautta

Mielipide
 
Katariina Hännikäinen

Pia Tiusanen ilmaisi (HS Mielipide 29. 8.) huolensa tasa-arvoisen avioliittolain vastustajien ja maahanmuuttokriittisten mielipiteitten esittäjien sananvapauden puolesta.

Hänen mukaansa julkisuudessa tällaisia näkemyksiä kohtaan ilmaistu kiihkeä vastustus osoittaa, että "Suomessa sananvapaus ei koske kaikkia".

Samanlaisia kommentteja on viime aikoina kuulunut hyvin runsaasti. Tämä on sananvapauden käsitteen traaginen väärinymmärrys.

Sananvapaus ei ole oikeus ilmaista oma mielipiteensä ilman, että kukaan vastustaa tai paheksuu sitä. Sananvapaus on ainoastaan vapaus sanoa oma kantansa ääneen.

Sananvapauden rajoituksesta on kysymys, kun valtio tai media rajoittaa joidenkin ryhmien mahdollisuutta saattaa omat näkemyksensä kuuluville. Ottaen huomioon esimerkiksi perussuomalaisten niin sanotun nuivan siiven saaman palstatilan, tästä ei selvästikään ole kysymys. Tasa-arvoisen avioliittolain vastustajatkin ovat saaneet oman aloitteensa eduskunnan käsittelyyn. Sananvapaus näyttäisi siis näiltä osin toimivan Suomessa hyvin.

Uhriutumisen sijasta energia kannattaisi käyttää mieluummin hyvien, omia näkemyksiä tukevien argumenttien laatimiseen.

Vapaa keskustelu on demokraattisen yhteiskunnan piirre. Sen vallitessa ei voi valittaa siitä, että omat mielipiteet voivat toisten mielestä olla vastenmielisiä.

Katariina Hännikäinen
Kangasala

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat