Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Guggenheimin sijaan voisi rakentaa Suomi-talon

Mielipide
 
Aila Eertola

Luettuani jutun "Suomi haluaa herkkunsa maailmankartalle" (HS 24. 8.) mielessäni alkoi kehittyä suunnitelma, joka voitaisiin toteuttaa Helsingissä Guggenheimin museon sijaan.

Rakennetaan kyseiselle paikalle Suomi-talo, joka tarjoaisi ja tekisi tunnetuksi yksinomaan suomalaisia tuotteita. Tarjottavien tuotteiden valikoima voisi olla valtavan laaja. Talon kahviloissa voisi olla tarjolla karjalanpiirakoita, mustikka- ja puolukkapiirakkaa, korvapuusteja ja pikkupullia. Kaikki olisi leivottu paikan päällä. Tarjolla olisi myös mustikasta valmistettuja erikoistuotteita.

Ravintolapuolella olisi savustettuja ja graavattuja kalaruokia sekä perinteisiä kalakeittoja. Sesongin aikana valmistettaisiin myös sieniruokia.

Ruokailun aikana asiakkaat voisivat seurata filmiä, jossa esiteltäisiin Suomen nähtävyyksiä, esimerkiksi järvi-Suomea ja Kolia kesä- ja talviaikaan.

Ravintolan ja kahvilan tuotteet valmistettaisiin tuoreista raaka-aineista paikan päällä opetuskeittiössä, jossa ammattilaiset opettaisivat nuoria valmistumaan ammattiin.

Suomi-talo voitaisiin suunnitella suomalaisvoimin ja sisustaa suomalaisilla kalusteilla, joiden joukosta ei saisi puuttua Nunnanlahden vuolukiviuunikaan. Pääsymaksua talossa ei perittäisi, joten asiakasvirta olisi riittävä.

Pitkään Saksassa asuneena ja töitä tehneenä tiedän, että tällainen yhteen paikkaan keskitetty Suomi-esittely olisi ainakin saksalaisten turistien mieleen. Uskon myös, että suomalaiset itsekin mielellään vierailisivat tällaisessa paikassa.

Aila Eertola
Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat