Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yritykset ja kansalaisjärjestöt yhteistyöhön

Mielipide
 
Juha-Erkki Mäntyniemi

Elinkeinoelämän keskusliiton Satu Vasamo-Koskinen (HS Mielipide 26. 8.) esitti, ettei kansalaisjärjestöjen ja yritysten kautta kanavoitavaa julkista kehitysyhteistyörahoitusta kannattaisi asettaa vastakkain. Hänen mukaansa talouskasvu, yritysten tekemät investoinnit ja työpaikkojen luominen ovat kestävä tapa vähentää köyhyyttä.

Hallitusohjelmassa painotetaan tarvetta ratkaista globaaleja ilmasto-, energia- ja infrastruktuurihaasteita kehityspolitiikan keinoin. Vasamo-Koskisen mukaan kestävää liiketoimintaa harjoittavat suomalaisyritykset pystyvät vastaamaan näihin odotuksiin.

Olen samaa mieltä siitä, että suomalaisyritysten kannattaa suunnata kehittyville markkinoille. Sieltä pk-yritystenkin on mahdollista saada kasvua. Markkinoille pääsy ja niillä toimiminen on kuitenkin haastavaa. On resurssien tuhlausta, jos kehitysyhteistyöjärjestöjen osaamista ja kokemusta ei tässä hyödynnetä.

Toivoisimme vastuulliseen ja kestävän kehityksen periaatteisiin sitoutuneiden yritysten tekevän huomattavasti enemmän yhteistyötä Suomen World Visionin kaltaisten kehitysyhteistyöjärjestöjen kanssa.

Pk-yritysten olisi hyvä päästä hyödyntämään kehitysyhteistyöjärjestöjen rakentamaa osaamista ja yhteyksiä. Kun hallitus leikkaa kehitysyhteistyömäärärahoja ilman siirtymäaikaa, pohjan luominen paikallisten yritysten ja suomalaisyritysten yhteistyölle vaikeutuu.

Olen Vasamo-Koskisen kanssa yhtä mieltä siitä, että meidän kannattaa tehdä yhteistyötä yli sektorirajojen. Kehitysmaahankkeiden toteuttaminen eri osapuolten yhteistyönä on maailmalla yleistyvä toimintatapa. Lisäpanostuksia ei silti kannattaisi tehdä vain yritysten kehitysmaahankkeisiin.

Suomen World Vision on rakentanut yhdessä Tekesin, Finpron ja Aalto-yliopiston kanssa Weconomy Start -innovaatio-ohjelman. Sen tavoitteena on luoda liiketoimintaa, josta hyötyvät kehitysmaiden yhteisöt ja suomalaiset pk-yritykset. Vastuullisesti ja kestävän kehityksen mukaisesti toteutettuna yritysyhteistyö on yksi tapa toteuttaa ydintehtäväämme lasten oikeuksien ja elinolojen kehittämiseksi. Kehitysyhteistyömäärärahojen leikkaukset vaikeuttavat tätä työtä huomattavasti. Tässäkin suhteessa hallituksen kehitysmäärärahojen leikkaukset ovat lyhytnäköisiä myös suomalaisen yritysmaailman kannalta.

Juha-Erkki Mäntyniemi
innovaatiojohtaja
Suomen World Vision

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat