Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kouluissa liikutaan monipuolisesti

Mielipide
 
Arjariitta Heikkinen

Anton Hyvönen (HS Mielipide 30. 8.) oli huolissaan koulujen liikuntatapahtumien tulevaisuudesta.

Vaikka tänä vuonna ei järjestetäkään koulujenvälisiä yleisurheilukilpailuja, koulupäivistä on tulossa kovaa vauhtia yhä liikunnallisempia yhä useammassa koulussa.

Jo noin 80 prosenttia helsinkiläisistä peruskouluista on mukana Liikkuva koulu -toiminnassa, ensi vuonna lähes kaikki. Se tarkoittaa, että kouluissa toteutetaan liikkuvampaa koulupäivää joka päivä: esimerkiksi istutaan vähemmän, liikutaan välitunneilla ja opitaan toiminnallisin menetelmin.

Kouluilla on säännöllisesti liikuntapäiviä, ja monet koulut järjestävät myös alueellisia liikuntatapahtumia yhdessä liikuntaseurojen kanssa. Monissa kouluissa on myös edelleen liikuntakerhoja. Parhaillaan opetusvirastossa mietitään, miten koko kaupungin koulujenvälistä kilpa- ja sarjaurheilua voisi järjestää yhdessä liikuntaseurojen ja muiden virastojen kanssa.

Yksi uusi kokeilu on School Action Day 8. syyskuuta, jolloin noin 5 000 helsinkiläiskoululaista kokeilee eri lajeja ja juoksee sukkulaviestejä. Tapahtuman järjestää opetus- ja kulttuuriministeriö pääkaupunkiseudun kuntien ja liikuntaseurojen kanssa. Se on osa Liikkuva koulu -toimintaa.

Arjariitta Heikkinen
aluepäällikkö, perusopetuslinja
Helsingin opetusvirasto

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat