Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ammattiliitot voisivat auttaa pieneläkeläisiä

Mielipide
 
Pertti Miettinen

Mielikuvani on, että ammattiliittojen tuki palkansaajille päättyy silloin, kun palkansaajasta tulee eläkeläinen. Siis silloin, kun jäsenmaksuja ei enää tule. Ihminen on saattanut maksaa eräänlaista vakuutusmaksua useita vuosikymmeniä, eikä hän ehkä ole milloinkaan joutunut tilanteeseen, jossa olisi tarvinnut apua.

Hänen jäsenmaksunsa on rahastoitu kasvamaan liiton "instrumentteihin", eikä liittojen varallisuutta tiedä kukaan ulkopuolinen. Liitot eivät maksa veroja, ne eivät julkaise taseitaan eivätkä tilinpäätöksiään.

Miksi kertynyttä varallisuutta ei käytetä pieneläkeläisten kohdalla jonkinlaisten lisäeläkkeiden maksamiseen?

Liitot ärhentelevät pieneläkeläisten tukien mahdollisista leikkauksista. Liitot "suojelevat" eläkeläisiä vain verbaalisesti, vaikka ne voisivat auttaa heitä oikeasti. Aikoinaan maksetut liittojen jäsenmaksut ovat olleet verovähennyskelpoisia – eli tosiasiassa liittojen varallisuus on kertynyt valtion (veronmaksajien) kirstusta.

Ammattiliitot ovat verrattavissa keskinäisiin vakuutusyhtiöihin. Näin ollen jäsenet – myös kaikki joskus jäsenmaksuja maksaneet – omistavat nämä liitot. Onkohan niiden johtokunnissa valtion edustajia? Onko niissä myös ihan ihka oikeita duunareita? Päätökseen varojen käyttämiseksi todellisen avun antamiseen olisi varmasti rahkeita – vaan ei tahtoa.

Pertti Miettinen
Torremolinos, Espanja

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat