Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Itsekkyys on ohittanut yhteisen hyvän tavoittelun

Mielipide
 
Antti Kymäläinen

Kehitys Suomessa kulkee kohti anarkiaa. Demokraattisesti vaaleilla valittujen instituutioiden toimintaa halveksitaan ja kaikenlaisia kuppikuntaisia mielenosoituksia ihannoidaan.

Suvaitsevaiset ja suvaitsemattomat huutelevat toreilla, somessa ja keskustelupalstoilla toistensa ohi käytöstavat unohtaen. Tilanne on nyt kärjistynyt siten, että monet lehdet ovat katsoneet parhaaksi sulkea keskustelupalstansa.

Näiden mölyävien kansalaisten mielestä eduskunta ja kunnalliset toimielimet ovat toivottoman hitaita, ja niiden päätöksissä tai päättämättä jättämisissä korostuvat liiaksi asiasta eri tavalla ajattelevien näkemykset. Yhteiskunnallinen vaikuttaminen demokraattisten toimielimien kautta jää jalkoihin, kun oma – ja usein vain vähemmistön kannattama – tavoitetila halutaan tyrannimaisesti heti voimaan.

Miten tähän tilanteeseen on ajauduttu? Yksilöllisyys eli itsekkyys on ohittanut arvona yhteisen hyvän tavoittelun. Myös sivistys on rapautunut. Nykysukupolvet eivät osaa arvostaa demokratian keinoin luotua hyvinvointia.

Antti Kymäläinen
Riihimäki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat