Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EU:n jäsenmaiden on kannettava vastuu yhdessä

Mielipide
 
Liisa Taskinen

Ulkoministeri Timo Soini (ps) on valitellut, ettei EU noudata omia sääntöjään, Dublinin sopimusta, jonka mukaan turvapaikanhakijan asiat käsitellään siinä EU-maassa, johon hän ensimmäiseksi saapuu. Suomikin on tätä sopimusta tähän saakka noudattanut.

Niin Soini kuin asioita seuraavat valistuneet kansalaiset tietävät ja ymmärtävät oikein hyvin, etteivät Kreikka, Italia, entisen Jugoslavian alueen valtiot ja Unkari mitenkään selviydy näihin maihin päivittäin saapuvien tuhansien hädänalaisten ihmisten asioista.

Jokaisella turvapaikanhakijalla on oikeus saada turvapaikkahakemuksensa tutkittua yksilöllisesti, asiallisesti ja kansainvälisten sopimusten mukaisesti. Tämä taakka on jaettava EU:n sisällä, sen Soini tietää. Soinin lausuma, että EU ei noudata omia sääntöjään, onkin ilmeisesti tarkoitettu Soinin omalle kannattajakunnalle.

Maantiede on toistaiseksi jättänyt suuret ihmisvirrat Suomen ulkopuolelle. Tilanne voisi olla toinenkin. Jos Venäjällä tapahtuu ympäristökatastrofi, sotatoimet kiihtyvät epävakailla alueilla tai tulee suuria poliittisia mullistuksia, Suomi on ensimmäisiä kohteita, joihin turvaa lähdetään hakemaan, suurin joukoin.

Liisa Taskinen
Kotka

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat