Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Toisten syytteleminen ei ratkaise mitään

Mielipide
 
Tauno Bergholm

Ruotsin ulkoministeri Margot Wallström on katsonut tarpeelliseksi muistuttaa meitä suomalaisia omasta historiastamme (HS Ulkomaat 5. 9.).

Wallström näpäytti perjantaina Suomen pakolaispolitiikkaa muistuttaen Suomea siitä, että Ruotsi otti toisen maailmansodan aikaan vastaan 70 000 suomalaista sotalasta. Kannattaisi muistaa oma historiansa, Wallström oli sanonut Ylen mukaan.

Tämä on tarpeetonta. Muistamme historian hyvin, koska olemme sen kirjoittaneet (ja osan Ruotsinkin historiaa) omalla verellämme.

Sotalasten auttaminen oli suurenmoinen ele. Se muistetaan. Suomalaiset kokivat silloin taistelevansa myös Ruotsin vapauden puolesta, ja suuri enemmistö myös ruotsalaisista näki asian näin: "Finlands sak är vår".

Kyllä suomalaiset tietävät, mitä pakolaisuus on. Otimme vastaan ja asutimme kodeistaan karkotetut karjalaiset evakot vuonna 1940 ja jälleen vuonna 1944. Samoihin aikoihin vuosina 1945–46 Margot Wallströmin oman puolueen sosiaalidemokraattien johtama Ruotsin hallitus palautti väkipakolla maahan turvaa hakemaan tulleita baltteja takaisin Neuvostoliittoon varmaan kuolemaan.

Eurooppaan tulvivien pakolaisten ja siirtolaisten ongelmia ei ratkaista syyttämällä EU:n sekavasta ja tehottomasta toiminnasta suomalaisia.

Tauno Bergholm
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat