Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Teollisen internetin kampus on tervetullut

Mielipide
 
Juha Turunen

On hienoa, että Aalto-yliopistoon on perustettu teollisen internetin kampus. Teollinen internet on jo nyt liiketoimintaa. Raportissamme World Economic Forumille tänä keväänä ennustimme sen vaikuttavan kahteen kolmasosaan maailman taloudesta.

Teollisessa internetissä laiteälyä ja -kommunikointikykyä lisätään muodostamaan aiempaa tehokkaampia, sopeutuvampia ja automatisoidumpia kokonaisuuksia. Näihin ratkaisuihin tarvittavat komponentit pienevät ja halpenevat, jolloin niiden hyödyntämismahdollisuudet lisääntyvät.

Teollinen internet ei synny ainoastaan rakentamalla uusia laitteita. Keskeisessä asemassa on nykyisten tuotantolaitosten, -laitteiden ja välineiden digitalisointi.

Kansainväliset yritykset eivät odota tulevaisuuden teknologioita, kuten esimerkiksi 5G:tä, vaan digitalisoivat sekä hyödyntävät olemassa olevaa.

Myös Suomessa pitää pyrkiä nopeammin ja suoraviivaisemmin käytännön teollisen internetin ratkaisuihin ja kaupallisiin palveluihin. Esimerkiksi Finnish Industrial Internet Network kehittää suomalaisyritysten välistä teollista internetiä kaupallistavaa dialogia ja yhteistyötä sekä levittää kansainvälistä tietoa.

Viime kädessä yritykset ovat vastuussa omasta menestyksestään. Vain tekemällä oppii, eikä merkittäviä hyötyjä saavuteta, ellei uusia teollisen internetin ratkaisuja otetaan käyttöön tai kaupallisteta. Aalto-yliopiston teollisen internetin kampus näyttää oikeaa suuntaa.

Juha Turunen
teollisen internetin hankejohtaja Accenture Digital

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat