Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Asiakaspalvelussa on vielä paljon parannettavaa

Mielipide
 
Päivi Vaittinen

Haluan esittää muutamia kysymyksiä ja toiveita suomalaisille yrityksille.

Miksi osa liikkeistä avaa ovensa lauantaisin vasta kymmeneltä? Tiedoksi, että valitsen kaupan, joka avautuu jo yhdeksältä. Rautakauppojen pitäisi ehdottomasti avautua ainakin kesäisin jo kahdeksalta. Eivät kaikki nuku puoleenpäivään, vaikka nuoriso niin tekeekin.

Miksi vaateliikkeissä vaatteet ovat syksyllä ja talvella niin synkän värisiä? On mustaa, valkoista, harmaata ja ruskeaa. Käännyn heti ovelta pois, jos huomaan, ettei värejä näy.

Suomalaiset vaatteet ovat liian kalliita ja tylsiä näin keski-ikäiselle. Myös miesten vaatteet.

Kaikilla yrityksillä pitäisi olla kunnon verkkosivut, joissa tuotteet hintoineen olisivat esillä. Ennen ostospäätöstä vertailen netissä hintoja ja laatua. Vasta sen jälkeen valitsen kaupan, jossa käyn tekemässä ostoksen paikan päällä, jollen sitten osta netin kautta. Ikävä kyllä jätän väliin sellaiset liikkeet, joilla kotisivuja ei ole.

Vastatkaa sähköposteihin. On erittäin turhauttavaa, kun vastaus tulee monen viikon päästä tai sitä ei tule ollenkaan. Vaikka juuri sillä hetkellä ei voisikaan auttaa, pääasia on, että vastataan pian, sillä muuten asiakkaat varmasti kaikkoavat.

Jälkimarkkinointi on otettava käyttöön silloin, kun kyse on laitteiden, kaappien tai vaikkapa portaiden asennuksesta. Pitäisi kysyä, onko asiakas ollut tyytyväinen ja miten laite on toiminut. Älkää vähentäkö väkeä niin paljon, että palvelu kärsii. Joskus tarjouksia saa odottaa monta kuukautta, kun yrityksellä ei ole enää tarpeeksi henkilökuntaa hoitamaan asioita.

Ja hyvät autoliikkeet ja rautakaupat: kun pariskunta tulee liikkeeseen, puhukaa ja esitelkää tuotetta molemmille eikä vain sille miespuoliselle. Ainakin kahden autoliikkeen autot ovat jääneet ostamatta pelkästään sen takia, että myyjä puhui koko ajan vain miehelle.

Saman tilanteen olen kokenut rautakaupassa. Minä suunnittelin ulkoportaat ja kerroin mitä tarvitaan, mutta myyjä ei millään suostunut puhumaan minulle, vaan miehelleni. Aivan kuin naiset eivät ymmärtäisi autoista tai rakentamisesta mitään.

Herätys: nyt ei olla enää 1800-luvulla. Ei ole ihme, jos Suomella menee huonosti.

Päivi Vaittinen
Vihti

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat