Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Inhimillisyyttä myös hallituksen päätöksiin

Mielipide
 
Matti Rintala

Ristiriitaisin tuntein joutuu seuraamaan Suomen johtavien ministerien puheita ja tekoja. Pääministeri Juha Sipilä (kesk) ilmoittaa luovuttavansa kotinsa Kempeleellä pakolaisten tilapäisasunnoksi.

Teolla on koventuvien arvojen maassa merkittävää symboliarvoa, vaikka ministerillä onkin kolme asuntoa ja vaikka Suomen hallitus Sipilän johdolla näyttää pikemminkin pyrkivän välttämään kuin kantamaan vastuuta pakolaiskriisissä.

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok) sanoo katsovansa lämpimällä sydämellä kreikkalaisia, vaikka kertoikin haastattelussa (HS Kotimaa 6. 9.) itsekkäistä syistä löytäneensä yhteisen ideologisen sävelen Saksan kanssa ja olleensa mukana pakottamassa Kreikkaa tekemään kymmenkertaisesti sen, mitä Suomi olisi joutunut tekemään kaavaillussa yhteiskuntasopimuksessa.

Kansalaisena toivon, että lämpimät tunteet ja myönteiset teot olisivat mahdollisia myös Suomen hallituksen toiminnassa.

Rasitus maan taloudellisten ongelmien hoitamisessa tulisi kohdistaa ensisijaisesti niihin ihmisiin, joiden tuloista olisi mahdollista leikata paljonkin ilman että taloudellinen ahdinko olisi lähelläkään.

Jos näin tehtäisiin, vanhukset, opiskelijat, työttömät ja eläkeläiset säilyttäisivät nykyisen, pääosin melko vähäisen toimeentulonsa ilman leikkauksia. Lasten päivähoito-oikeutta ja koulutusmenoja ei karsittaisi. Kehitysapua voitaisiin lisätä ja näin vähentää ihmisten pakkoa lähteä vaaralliselle matkalle pois kodeistaan.

Johtavien ministerien tulisi myös käytännön toimissaan toteuttaa niitä inhimillisiä arvoja, joita he kertovat kannattavansa. Jos he tekisivät niin, heidän sisäinen ristiriitansa helpottuisi ja persoonan kovettumisen tai hajoamisen vaara vähenisi.

Matti Rintala
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat