Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turvapaikanhakijat tulee sijoittaa ripeästi

Mielipide
 
Erkki Raivisto

Turvapaikkaa hakevien määrän nopea kasvu on yllättänyt monet maat. Nyt tulee miettiä, miten toimiva integrointiprosessi saadaan käyntiin nopeasti.

Sodan jälkeen Veikko Vennamo maatalousministeriön asutusasiain osaston ylijohtajana vastasi menestyksekkäästi yli 400 000 karjalaisen maahanmuutosta. Mistä löytyisi uusi konsepti, uusi Vennamo, joka sijoittaisi järkevästi Suomeen tulevat turvapaikanhakijat? Millä konseptilla erottaa nopeasti jyvät akanoista, eli kenet käännytetään ja kenet ei?

Puolen vuoden käsittelyaika hakijaa kohden on liian pitkä. Saksa ja Ruotsi ovat tässä tehokkaampia. Näistä maista tulisi hankkia nopeasti tietotaitoa.

Talkoissa voisi olla mukana yhdistyksiä, yrityksiä ja kouluja. Osan vastuusta voisivat kantaa ammattiliitot. Kun tilanne on näin vakava, eipäs–juupas-väittelyt pekkaspäivistä ja työajan lyhentämisestä tulisi lopettaa.

Maahanmuuttajat tulee saada mahdollisimman nopeasti mukaan yhteiskunnan jäseniksi. Kielitaidon oppimisen lisäksi työn opettelu voisi lähteä liikkeelle esimerkiksi siten, että eri alojen ammattilaiset ottaisivat maahanmuuttajia niin sanotusti apumiehiksi. Tämä voisi olisi mahdollista ammattiyhdistyksen tuella. Lisäkäsiä tarvitaan monille työvoimapulaa poteville aloille, esimerkiksi terveydenhuoltoon.

On surullista, että yleislakolla uhkaillaan juuri nyt, kun Suomi on todella pahoissa taloudellisissa vaikeuksissa ja turvapaikanhakijat vielä pahemmissa.

Erkki Raivisto
Järvenpää

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat