Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tehkää vaatteita myös meille isokokoisille

Mielipide
 
Sari Laurila

Nanso Group Oy on kertonut yt-neuvottelujen aloittamisesta tehtaillaan Torniossa ja Nokialla, koska tuotanto Suomessa ei kannata eikä Nanson vaatteiden kysyntä ole riittävän suurta.

Ollaanko kiinnostuneita siitä, miksi vaatteet eivät mene kaupaksi? Käyn säännöllisesti Nanson myymälöissä etsimässä itselleni trikoovaatteita. Pidän laadukkaista puuvillavaatteista ja olen valmis maksamaan niistä. Haluan myös ostaa Suomessa valmistettuja tuotteita. Ongelmani on se että olen liian kookas, lähes 180 cm, ja myös keski-ikäisen tanakkuus on esteenä.

Nanso tekee vaatteita suomalaisille, mutta mitoitukset eivät kohtaa mahdollista kuluttajaryhmää. Ainakaan minä, siskoni ja äitini emme löydä Nansosta vaatteita itsellemme kuin hyvin harvoin.

Useimmiten vaateostoksilla käynti on minulle sisäliikuntaa, koska en löydä yhtään päälleni mahtuvaa vaatetta. Myöskään mieheni, joka on 194 cm ja hoikka, ei löydä itselleen riittävän pitkälahkeisia housuja ja pitkähihaisia paitoja.

Verkkokaupat eivät meitä kiinnosta, joten käymme edelleen uskollisesti liikkeissä katsomassa, jos vaikka jotain löytyisi.

Suuri osa suomalaisista on keski-ikäisiä, ylipainoisia ja lisäksi Euroopan toiseksi pisimpiä. XXL-kokokin on minulle usein liian lyhyt tai kapea. Toiselle taas hihat ja lahkeet ovat liian pitkät. Meitä on moneksi, mutta kuka meidät vaatettaisi? Useimmat joutuvat etsimään marketeista halpatuontivaatteita, koska muualta on vaikea löytää mitään.

Suomi ikääntyy ja ikäihmiset tarvitsevat vaatteita, joissa on mukava olla ja jotka on helppo pukea. Mistä löytäisin vaatteita ikäihmiselle, jolla on ympärysmittaa ja vaipat housuissa?

Kun kolottaa, olisi mukava pukea pitkähihaista päälle, mutta tarjolla on vain puolihihallisia vaatteita. Jos paidassa tai yöpaidassa on pitkät hihat, ne ovat usein liian tiukat ja suunniteltu naisille, joilla ei ole alleja. Miksi ei tehdä vaatteita ikäihmisille?

Voisiko digitaalisuus auttaa suomalaista vaatetuotantoa? Digitaalisuus voisi tarjota mahdollisuuden saada sopivampia ja mieleisiä vaatteita. Kuluttajat voisivat antaa palautetta digitaalisesti ja vaikuttaa siihen, mitä valmistetaan. Vaatteista voisi olla eri pituuksia, leveyksiä ja värejä mieltymysten mukaan.

Jos haluaisin ostaa esimerkiksi metsänvihreän pitkähihaisen trikoopaidan, voisin saada sellaisen. Miksi kaavoitusohjelmia ei hyödynnetä laajemmin? Kun lähettäisin mittani firmalle, saisin sieltä paketillisen sopivia vaatteita.

Sari Laurila
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat