Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kela-taksin tilaaminen puhelimella on kallista

Mielipide
 
Tuula Nurmi

Kirjoituksessaan "Kela-taksien toiminta tuntuu kiusanteolta" (HS Mielipide 4. 9.) Erkki Rissanen ihmetteli Kela-taksien toimintaa. Niin ihmettelen minäkin.

Kela-taksien tilauksiin ei välttämättä pääse koko päivänä, ja olenkin saanut keskukselta kehotuksen soittaa tilaukset keskiyöllä! Se ei vain toimi, jos tulee akuutti tarve käydä lääkärissä.

Ymmärtääkseni osa ruuhkasta Kela-taksien keskuksessa johtunee manuaalisesta tietojen käsittelystä. Olen joskus saman päivän aikana joutunut kertomaan jopa kuusi kertaa muun muassa sotuni, osoitteeni ja pysyväisen kuljetuspäätökseni. Jos nämä tiedot olisivat valmiiksi koneella kirjattuina, se helpottaisi kaikkia.

Toinen ongelma on se, että Kela-taksien tilaaminen on kalliimpaa kuin tavallisen taksin. Soitot eivät mahdu puhepakettiin. Olen parhaana kuukautena maksanut Kela-taksin tilauksista jopa 40 euroa.

Onneksi minulla on normaaleilla sairasmatkoilla sama kuljettaja, jonka kanssa matkat voi sopia etukäteen. Tämä ei kuitenkaan auta akuuttikuljetuksissa sairaalaan tai lääkäriin.

Tuula Nurmi
psykoterapeutti, eläkkeellä Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat