Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Elektronisia laitteita käytetään kouluissa jo liikaa

Mielipide
 
Iiris Joronen

Kirjoitin tämän tekstin alun perin ruudulliselle konseptipaperille lyijykynällä. Olen koko opiskelu-urani ollut riippuvainen paperisista oppikirjoista ja kokeista. Tietokoneet ovat pysytelleet taustalla hyödyllisinä apuvälineinä.

Nykyinen trendi tuntuu olevan, että vaakakuppeja yritetään keikauttaa päinvastoin. Opettajat keksivät mitä mielikuvituksellisempia tapoja hyödyntää oppilaiden elektronisia laitteita opetuskäytössä, vaikka todellisuudessa ne lähinnä häiritsevät keskittymistä.

Tietokoneet olivat hyvin pitkään käytössä lähinnä työntekoa varten, mutta nyt ne ovat yhtä lailla viihdelaitteita ja siksi petollisia palvelijoita.

Tietokoneen lisäksi repussa kulkevat mukana tavalliset oppikirjat, jolloin koululaukusta tulee epäkäytännöllisen painava. Lukio-opiskelusta on tullut myös kalliimpaa kuin koskaan ennen.

Sähköiset ylioppilaskirjoituksetkin mietityttävät. Nykyiset ja tulevat lukiolaiset ovat aina tehneet kokeensa paperille, eikä riittävää kokemusta sähköisen kokeen suorittamisesta ole.

Kokelaiden pitäisikin vielä useiden vuosien ajan saada valita sähköisen ja perinteisen kokeen väliltä. Vasta kun oppilaita voidaan onnistuneesti opettaa pääosin sähköisen materiaalin turvin, sähköiset ylioppilaskokeet voidaan toteuttaa.

Tekniikka ei ole vielä erityisen luotettavaa. Sähköinen järjestelmä on mahdollista hakkeroida, eikä yksittäisten laitteiden toimivuutta voida varmistaa.

Päättäjät ovat valinneet oman sukupolveni beta-testaajiksi kokeilemaan, josko kaikki sujuisi hyvin. Onko opiskelijoilta kysytty mielipidettä asiaan?

Iiris Joronen
lukiolainen, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat