Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kulttuuriorganisaatioiden tulee verkostoitua

Mielipide
 
Satu Silvanto

Helsinki pohtii panostuksiaan kulttuurimatkailuun. Julkisuudessa esillä on ollut niin Guggenheimin taidemuseon kuin Tanssin talonkin perustaminen, minkä lisäksi keskustelua käydään erilaisten tapahtumien ympärillä.

Tutkimusten mukaan olennaista niin kulttuuri-instituutioiden kuin festivaalienkin menestyksen kannalta on se, miten hyvin ne ovat verkostoituneet paikallisella, kansallisella ja kansainvälisellä tasolla.

Tärkeää on nimenomaan kulttuuriorganisaatioiden kyky toimia kaikissa näissä erilaisissa konteksteissa, eri tahojen intressit huomioiden ja siltoja näiden kolmen eri tason välille rakentaen.

Jotta kulttuurikohde kiinnostaisi matkailijoita, sen pitää siis ensin saada paikalliset yhteistyökumppaneikseen ja asiakkaikseen. Näiden kolmen tason – paikallisen, kansallisen ja kansainvälisen – hedelmällinen yhdistäminen vaatii kulttuuritoimijalta pitkäjänteistä kehittämistyötä sekä kykyä jatkuvaan uudistumiseen ja avoimeen vuorovaikutukseen. Myös kaupungin on kyettävä samaan.

Taiteen potentiaali yhtäältä asukkaiden hyvinvoinnin lisääjänä ja toisaalta kaupunkimarkkinoinnissa toteutuu vain, jos alan toimijoiden asiantuntemusta hyödynnetään myös kaupungin pitkäjänteisessä kehitystyössä.

Satu Silvanto
kulttuurintutkija, Tanssin talon heijastusvaikutukset -selvityksen tekijä, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat