Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hallituksen ehdotukset lisäävät tasa-arvoa

Mielipide
 
Risto Järvinen

Hallituksen ehdotuksia käsitellään julkisuudessa täysimääräisinä menetyksinä palkansaajan kannalta. Keskustelussa ei oteta huomioon, että valtio ja kunnat kantavat suuren osan taakasta menettäessään verotuloja marginaaliveron verran. Kansalaisten menetykset kevenevät vastaavasti.

Luultavasti myös kulutusveroja kertyy vähemmän. Täysiä työpäiviä tekevän kansalaisen oma osuus uhrauksista on 50–60 prosenttia. "Verotyyny" pehmentää vaikutuksia. Parhaassa tapauksessa valtion ja kuntien menetykset verotuloissa korvautuvat, jos ja kun työllisyys paranee.

Julkisen sektorin ylipitkät lomat ovat kansalaisten silmätikkuna. Monet nauravat itsekin 7–8 viikon lomilleen. Ehdotettu kuuden viikon vuosiloma merkitsee kehitystä tasa-arvoisempaan suuntaan.

Viikonvaihteet tyhjänä ammottavan pääkaupunkiseudun suljetut ravintolat ovat turisteille tätä nykyä ikävä kokemus. Toivottavasti 75 prosentin sunnuntailisä avaa edes jossain määrin lisää ruokapaikkoja. Samalla se lisäisi sunnuntaikorvauksia saavien työntekijöiden määrää.

Hallitus tavoittelee ehdotuksillaan lisää työtä useammille kansalaisille, siis selvästi tasa-arvoisempaa yhteiskuntaa.

Ehdotusten kritisoijat näyttävät unohtaneen lähtötilanteen: ylivelkaantuneen ja pysähtyneen kansantaloutemme.

Risto Järvinen
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat