Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Taidemuseoiden ja yritysten yhteistyö on yhä lapsenkengissä

Mielipide
 
Johanna Piisi

Otso Kantokorpi kirjoitti (HS Mielipide 4. 9.) kriittiseen sävyyn Sinebrychoffin taidemuseon Coca Cola -pullo 100 vuotta -näyttelystä ja museoiden yritysyhteistyöstä Suomessa. Huolestuneisuuteen on aihetta, mutta täysin päinvastaisesta syystä kuin Kantokorpi esitti.

Taidemuseoiden ja yritysten välinen yhteistyö on Suomessa muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta vielä aivan lapsenkengissä. Suomi on ainoa Länsi-Euroopan maa, jossa yritysten kulttuurisponsorointi (alle 20 miljoonaa euroa vuonna 2014) on laskenut lähes koko 2000-luvun ajan.

Julkisen rahoituksen vääjäämättä tiukentuessa suomalaisten taidemuseoiden omarahoituksen kehittäminen on lähivuosina täysin välttämätöntä. Tämä avaa aivan uusia mahdollisuuksia koko maamme taidekentälle, myös kansainvälisesti.

Markkinatalous ei ole uhka vaan suuri mahdollisuus suomalaisen taiteen ja kulttuurin näkökulmasta.

Taiteen vapautta ja henkisiä arvoja sekä yhteiskunnallista merkitystä voidaan tukea ja vahvistaa huomattavasti kehittämällä yritysyhteistyön avulla suomalaisten taidemuseoiden aineellisia ja henkisiä resursseja.

Tämä vaatii museoilta oman alan erityisosaamisen lisäksi eri yritysyhteistyömuotojen hallintaa, hyvää markkinointiosaamista sekä aitoa ja innostunutta yhteistyöhalua liike-elämän kanssa.

Kiitos liikemies Paul Sinebrychoffin ja hänen panimoyrityksensä meillä ja tulevilla sukupolvilla on hieno taidemuseo. Toivottavasti Sinebrychoffin tarina ja teot inspiroivat myös nykyisiä menestyneitä liikemiehiä ja naisia.

Johanna Piisi
toimitusjohtaja, Kultasuu Oy
hallituksen puheenjohtaja
Ateneumin ystävät ry

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat