Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lähisuhdeväkivaltaan on saatava apua nopeasti

Mielipide
 
Pekka Jolkkonen Matti Kupila

Helsingin Sanomat kirjotti tärkeästä asiasta: turvakotipaikoista on pulaa (Kaupunki 8. 9.).

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen laskelmien mukaan turvakodeille suunnattua rahoitusta tulisi lisätä huomattavasti. Nyt turvakotipalvelut ovat monin paikoin riittämättömiä, ja ihmiset elävät alueellisesti eriarvoisessa asemassa suhteessa tarjottuihin palveluihin.

Hädän hetkellä lähisuhdeväkivallan kokijoille täytyy löytyä turvapaikka nopeasti. Pelkkä turvakotipaikkojen lisääminen ei kuitenkaan riitä, vaan tarvitaan myös monipuolisia avopalveluita.

Lähisuhdeväkivalta tunnistetaan perheissä nykyisin aiempaa helpommin, eikä avun hakemista ja ongelmista puhumista pidetä enää häpeällisenä. Apua osataan ja halutaan hakea jo varhaisessa vaiheessa. Hyvin toimivat avopalvelut säästävät turvakotipaikkoja niitä enemmän tarvitseville.

Valitettavan usein julkisesta keskustelusta unohtuu väkivallan tekijöille tarjottavan avun merkitys. Heille tarjottu apu auttaa vuosittain satoja luopumaan väkivallan käytöstä. Moni eroa kohti ajautuva perhe saa uuden mahdollisuuden. Eron toteutuessakin prosessi on vähemmän riitaisa ja perheen kaikkia osapuolia huomioiva.

Tekijän henkilökohtainen prosessi on merkityksellinen erityisesti hänelle itselleen. Väkivallankäytön loppuminen ja vuorovaikutustaitojen paraneminen heijastuvat paitsi tekijän itsensä myös koko perheen hyvinvointiin.

Pekka Jolkkonen
psykoterapeutti
Matti Kupila
psykoterapeutti
Lyömätön Linja, Miessakit ry

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat