Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turvakoti oli minun pelastusrenkaani

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Asuin lapseni kanssa turvakodissa nelisen vuotta sitten. Olin siihen aikaan itse liian uupunut kyetäkseni enää hoitamaan asioitani, mutta onnekseni hyvä ystäväni jaksoi niitä järjestellä. Hän oli yhteydessä turvakotiin puolestani. Aluksi näytti siltä, ettemme saisi sieltä paikkaa tilanpuutteen vuoksi. Lopulta muutamien päivien odottelun jälkeen pääsimme sinne yhden paikan vapauduttua.

Olin kokenut parisuhteessani vakavaa fyysistä sekä henkistä väkivaltaa, ja olin aivan jaksamiseni äärirajoilla. Koen, että turvakoti oli minun pelastusrenkaani. Sain sieltä hyvän alun omalle toipumisprosessilleni.

Keskustelut kouluttautuneen henkilökunnan kanssa olivat korvaamattomia. Ympärivuorokautinen valvonta taas antoi tunteen siitä, että täällä todella olen turvassa. Turvakodissa asuttu aika auttoi minua hahmottamaan oman tilanteeni. Sain kerätä voimia jatkaa eteenpäin ja keskittyä täysin lapseeni.

Turvakoti on lähestulkoon kaikille se viimeinen oljenkorsi, eikä hakeutuminen sinne ole kenellekään helppo päätös. Siksi olisikin ensiarvoisen tärkeää, että kaikille turvakotia tarvitseville pystyttäisiin tarjoamaan sieltä paikka.

Jos en olisi aikoinaan saanut paikkaa turvakodista, se olisi varmasti vaikuttanut minun ja lapseni tulevaisuuteen radikaalisti. Enää en tunnista tuota rikkinäistä ihmistä, joka silloin olin. Tiedän kuitenkin sen, että ilman saamaani apua voisin olla tuo ihminen vieläkin.

Entinen turvakodin asukas
Julkaisemme kirjoituksen
poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat