Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hallitus leikkii tulella

Mielipide
 
Taito Taskinen

Pääministeri Juha Sipilän (kesk) hallituksen esitykset työmarkkinalinjauksista voivat järkyttää kansan yhtenäisyyttä ja vaikuttaa kielteisesti sisäiseen turvallisuuteen ja jopa maanpuolustustahtoon.

Vuoden 1918 sisällissodan jäljiltä kansan eheytymisen katsotaan alkaneen vuoden 1937 A. K. Cajanderin (ed) niin sanotun punamultahallituksen perustamisesta. Hallitus oli rakennettu Maalaisliiton ja sosiaalidemokraattien pohjalle, ja sen säätämä kansaneläkelaki oli ensimmäisiä sosiaalilakeja ja pieni askel köyhien aseman parantamiseksi. Laki kohensi maanpuolustustahtoa, sillä köyhätkin katsoivat, että maata kannattaa puolustaa.

Kansan lopullinen yhtenäistyminen huipentui todellisen hädän hetkellä – talvisodan kestäessä – tammikuussa 1940 Suomen työnantajien keskusliiton julistukseen, jossa se tunnusti ammattiliitot ja keskusjärjestö SAK:n neuvotteluosapuoliksi työmarkkinoita koskevissa kysymyksissä.

Tässä niin kutsutussa tammikuun kihlauksessa sovittiin, että vastedes pyritään löytämään yhteisymmärrys neuvotteluissa. Sopimuksen ansiosta kansa taisteli yhtenäisenä talvi- ja jatkosodassa, ja maa säilytti itsenäisyytensä.

Kun valtiovarainministeriön mukaan Juha Sipilän hallituksen suunnittelemista leikkauksista kärsivät eniten eläkeläiset, työttömät, opiskelijat ja lapsiperheet, ja kun samanaikaisesti kansa käy kiivasta keskustelua ja jakautuu kahtia pakolaiskysymyksessä, yhteiskuntarauhan järkkymisen merkit ovat ilmassa.

Tammikuun kihlaus on nyt romuttumassa. Hallitus leikkii tulella.

Taito Taskinen
Kuopio

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat