Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Järjestöjen pitäisi itsekin kerätä rahaa

Mielipide
 
Sampsa Saralehto

Tuskin koskaan muutamalla sadalla miljoonalla eurolla saadaan niin paljon aikaan – suorastaan pelastetaan maailma – kuin mitä kehitysavun leikkausten vastustajat väittävät. On tietysti valitettavaa, että valtion menoja leikataan – myös kehitysyhteistyövaroja leikataan samalla tavoin kuin muitakin menoja. Vaihtoehtojen esittäminen ei ole helppoa.

Valtiolta kehitysyhteistyövaroja saavat järjestöt vastustavat äänekkäästi varojen leikkaamista juuri niiltä. Osalta valittajista on häviämässä omat työpaikat. Tämä on varsin suomalainen malli: valtio rahoittaa kansalaisjärjestöjä, jotta ne voivat toimia. Missä on järjestöjen oma varojen keruu?

Myös Suomen kristillisten kirkkojen johtajat ovat yhdessä vedonneet kehitysyhteistyövarojen leikkausten kohtuullistamiseksi. Ainakin tässä kirkkojen johtajat ovat löytäneet toisensa valtion kukkarolla. Kirkoilla on nyt hyvä tilaisuus näyttää voimansa ja kerätä jäseniltään varoja korvaamaan valtion leikkauksia.

Ruotsalainen Gunnar Myrdal totesi aikoinaan, että vain katastrofiapu on paikallaan auttamisessa. Jos kohdemaan oma poliittinen ja taloudellinen johto ei toimi oman kansansa puolesta, on turha odottaa kehitystä.

Leikkausten vastustajat vetoavat Suomen kansainväliseen maineeseen. Vielä surkeammin meidän käy, jos olemme Euroopan seuraava Kreikka.

Suunniteltu leikkaus on varsin kohtuullinen, ja tästä on hyvä jatkaa.

Sampsa Saralehto
valtiotieteiden tohtori, Järvenpää

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat