Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vuosiloman lyhentäminen on aivan perusteltua

Mielipide
 
Leena Hakkarainen

Olen ollut palkansaajana 42 vuotta, joista 29 vuotta vuorotyössä. Tällä kokemuksella en pane pahakseni sunnuntailisien alentamista sadasta prosentista 75:een.

Sunnuntai on töissä "rauhanpäivä" – ainakin osittain ja varmasti enemmän kuin arkipäivät. Samasta syystä hyväksyn loppiaisen ja helatorstain muutoksen normaalipalkkaisiksi työpäiviksi. Kirkollista merkitystä näillä päivillä ei enää ole.

En myöskään pane pahakseni, että ensimmäinen sairauspäivä on palkaton, kun kyseessä on äkillinen sairastuminen.

Lähes jokaisessa työpaikassani (joita on ollut noin 15) on ollut työntekijöitä, jotka ovat ilmoittautuneet sairaaksi päivän parin päästä työtoverin sairastumisesta. Työttömyyttä tämä muutos ei lisäisi – sijallehan tulee joku toinen saman työpaikan työntekijä.

Olen vuosia ihmetellyt sitäkin, kenellä ihmeessä on varaa kustantaa ketään vetämään lonkkaa kaksi kuukautta vuodessa täydellä palkalla. 38 päivän vuosiloman lyhennys 30 päivään lähinnä julkisella sektorilla on täysin hyväksyttävää.

Työtä tulisi jakaa siten, että palkkoja pienentämättä työpäivät olisivat kuusi tuntia pitkiä. Näin työtä saataisiin kymmenilletuhansille työttömille, jolloin verotulot kasvaisivat ja työttömyysvakuutusmaksut pienenisivät. Työt tehtäisiin vähemmin tauoin ja tehokkaammin. Työnantajatkin saataisiin mukaan talkoisiin.

Leena Hakkarainen
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat