Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valittajien tulisi esittää paremmat säästökohteet

Mielipide
 
Annika Harlio
Sipilä puolusteli ärhäköitä leikkauksia
Sipilä puolusteli ärhäköitä leikkauksia
Pääministeri Juha Sipilä (kesk) puolusteli keskiviikkona yön yli nukuttuaan rajuja leikkauksia, joilla Suomen kilpailukyky yritetään saada nousuun. Kesärannassa 9. syyskuuta medialle puhunut Sipilä toisti, että niin sanottu pakottava lainsäädäntö tulee ay-liikkeen viime hetken vastusteluista huolimatta. SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly olikin pettynyt. Toimittaja ja leikkaaja: Esa Juntunen HS, kuvaaja: Kimmo Räisänen.

Palkansaajiin kohdistuvista säästöistä on syntynyt ennennäkemätön vastustus, vaikka säästöt kohdistuvat nimenomaan hyväosaisiin – heihin, joilla on palkkatyö ja oikeus palkalliseen lomaan.

Vastustaessaan lisien pienentämistä ja lomapäivien karsimista Sari Sairaanhoitaja voi miettiä, otetaanko eurot pois mieluummin hänen lapsensa koulutuksesta vai ikääntyvien vanhempiensa sairaanhoidosta.

Olen tehnyt lisiin perustuvaa epäsäännöllistä työtä kymmenen vuotta. Uskon, että 75 prosentin sunnuntaikorvauksella saadaan varmasti halukkaita pyhätyön tekijöitä. Voin vain ihmetellä valituksia yli 30 vuosilomapäivän karsimisesta, kun itse tuskin olen tuon verran palkallista lomaa kymmenessä vuodessa lomakautena saanutkaan.

Jos palkkatyöläiset olisivat todellisessa ahdingossa, meillä olisi nyt suuri ryntäys kimppakyydeillä marjametsään ilmaisen ruoan perään, ja työmatkaruuhkat olisivat siirtyneet pyöräteille auton käytön kulujen säästämiseksi.

Jokaisen hallituksen säästöistä valittavan pitäisi esittää vastustamalleen säästötoimenpiteelle vaihtoehtoinen säästökohde.

Annika Harlio
filosofian maisteri, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat