Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vihdoinkin on hallitus, joka uskaltaa johtaa

Mielipide
 
Markku Pietinen
Sipilä puolusteli ärhäköitä leikkauksia
Sipilä puolusteli ärhäköitä leikkauksia
Pääministeri Juha Sipilä (kesk) puolusteli keskiviikkona yön yli nukuttuaan rajuja leikkauksia, joilla Suomen kilpailukyky yritetään saada nousuun. Kesärannassa 9. syyskuuta medialle puhunut Sipilä toisti, että niin sanottu pakottava lainsäädäntö tulee ay-liikkeen viime hetken vastusteluista huolimatta. SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly olikin pettynyt. Toimittaja ja leikkaaja: Esa Juntunen HS, kuvaaja: Kimmo Räisänen.

Keväällä vaalien alla yksikään vakavasti otettava puolue ei enää kehdannut luvata rinkeleitä ja piparkakkuja, vaan pikemminkin verta, hikeä ja kyyneleitä. Kansa äänesti keskustaa, perussuomalaisia ja kokoomusta, jotka nyt hallituksessa kantavat raskaan vastuun edeltäjiensä lyhytnäköisyydestä, leväperäisyydestä ja päättämättömyydestä. Opposition, varsinkin ääneni saaneiden vihreiden, räksytys suorastaan etoo.

Hyvinä vuosina hallitus on ollut eräänlainen valtakunnallinen sossun luukku, joka on jakanut yhteistä hyvää eri suuntiin kolmikannassa sovittujen nuottien mukaisesti. Nyt, kun pitääkin leikata, karsia ja ottaa, edunvalvonta-automaattien megafonit ulvovat täysillä. Hallitusta syytetään yksipuolisuudesta ja omavaltaisuudesta.

Mutta eikö hallituksen perustuslaillinen tehtävä ole johtaa tätä maata? Hallitus tarjosi leikkausten vaihtoehdoksi yhteiskuntasopimusta, mutta tarjous ei kelvannut.

Parasta olisi, että osapuolet palaisivat vielä neuvottelupöytään ja tekisivät yhteiskuntasopimuksen. Sillä voitaisiin perua kipeimmät, siis köyhimpiä ja vähätuloisimpia väestöryhmiä koskevat leikkaukset. Palkansaajien suurelle enemmistölle muutamasta korotusprosentista, tolkuttomista sunnuntailisistä tai ylipitkistä lomista tinkiminen ei voi olla kohtalonkysymys. Samat prosentithan hukkuisivat helposti laajamittaisessa ja häviöön tuomitussa lakkoilussa.

Meillä on pitkästä aikaa hallitus, joka uskaltaa johtaa edestä. Uskon, että äänestäjät entistä paremmin ymmärtävät tilanteen vakavuuden ja antavat maan johdolle tukensa näinä ratkaisevina aikoina.

Markku Pietinen
eläkeläinen, Kauniainen

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat