Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Finnfundin raportoinnin avoimuutta lisätään

Mielipide
 
Pekka Puustinen

Järjestöjohtajien Sonja Vartialan ja Timo Lappalaisen mielestä (HS Mielipide 8. 9.) kehitysrahoitusyhtiö Finnfund ei noudata Suomen kehityspolitiikkaa ohjaavia periaatteita.

Ulkoasiainministeriö asettaa Finnfundin toiminnalle kehityspoliittiset sekä taloudelliseen kannattavuuteen ja toimintaan liittyvät tavoitteet. Ministeriön tiedossa ei ole sijoituspäätöksiä, jotka olisivat omistajaohjauksemme vastaisia.

Finnfund noudattaa yhdessä muiden kehitysrahoittajien kanssa sovittuja globaaleja ja eurooppalaisia standardeja sekä menettelytapoja sijoituspäätöksiä tehdessään. Se esimerkiksi arvioi hankkeiden vaikutukset niin rahoitettavalle yritykselle, ympäristölle kuin ympäröivälle yhteiskunnallekin.

Yhtiön tarkoituksena ei ole tuottaa voittoa vaan saada aikaan kestäviä kehitysvaikutuksia. Finnfundin tuottamat voitot on sijoitettu aina uudestaan työtä, toimeentuloa ja parempaa elämänlaatua kehitysmaissa luoviin hankkeisiin, viime vuosina erityisesti uusiutuvan energian tuotantoon.

Finnfundin tulee sijoittaa euromääräisesti pääomastaan kolme neljäsosaa köyhimpiin ja alemman keskitulotason maihin. Näiden maiden toimintaympäristö on haasteellinen, mikä korostaa vaikutusarvioiden merkitystä.

Raportoinnin avoimuutta on lisätty ja lisätään edelleen. Finnfundin toiminnan seurantaa vahvistetaan osana hallituksen tavoitetta parantaa Suomen kehitysyhteistyön tuloksellisuutta.

Pyrimme myös osaltamme tukemaan Finnfundin, muiden yksityissektorin toimijoiden sekä kansalaisyhteiskunnan välistä yhteistyötä. Kansalaisjärjestöjen tekemä kehitysyhteistyö on arvokas osa Suomen kehitysyhteistyön kokonaisuutta.

Pekka Puustinen
osastopäällikkö
ulkoasiainministeriö

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat