Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hallituksen toimet ovat olleet hyvä alku

Mielipide
 
Mikko Pirhonen

Ammattiliittoja pyydettiin mukaan miettimään ratkaisuja, mutta niitä ei tuntunut löytyvän, eikä liitoilla näyttänyt olevan edes halua hakea ratkaisuja.

Hallitus toimi tämän jälkeen, kuten äänestäjänä odotinkin, ottamalla johtajuuden itselleen. Siitä kiitos.

Sunnuntaikorvauksen pienentäminen on hieno asia. Oma kirkossakäyntini on ollut viime vuosikymmeninä sen verran vähäistä, että jos joudun tai pääsen sunnuntaina töihin, olen tyytyväinen saadessani siitä 75 prosenttia lisää normaalipalkan päälle.

Voisiko joku viisas kertoa, miksi sunnuntaityöstä pitäisi ylipäänsä maksaa suurempaa palkkaa kuin muista työpäivistä?

Hallituksen toimet ovat tähän mennessä olleet hyvä alku työnteon kustannusten hillitsemiseksi. Tarjoan kuitenkin vielä pari asiaa pohdittavaksi.

Ensinnäkin työnantajan bruttopalkan päälle maksamat työeläkemaksut ovat nykyisin iso jarru työllistää ihmisiä ainakin pienissä yrityksissä.

Toiseksi kaikkia palkkoja ja palkkioita tulisi koskea esimerkiksi prosentin lisävero vuosiansioista laskettuna, tai jos tämä tuntuu vaikealta, niin vastaavan suuruinen palkanalennus nykyisestä palkasta laskettuna. Tämä koskisi myös ministereitä, kansanedustajia, toimitusjohtajia ja hallitusammattilaisia.

Lisäveron voisi toteuttaa myös siten, että hyväpalkkaisilla – yli 40 000 euron vuosituloilla – se olisi prosentin ja sitä vähemmän ansaitsevilla 0,5 prosenttia.

Tärkeintä olisi, että vero koskisi kaikkia palkkaa tai palkkioita saavia.

Mikko Pirhonen
Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat