Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hyvätuloisten säästötalkoot ovat näpertelyä

Mielipide
 
Paul Lindholm

Hallituksen uusin poliittinen veto on solidaarisuusveron laajentaminen sekä yli 30 000 euron pääomatulojen veroasteen nosto 33:sta 34:ään prosenttiin.

Toimenpiteiden yhteen laskettu tuotto valtiolle on arvioitu olevan 64 miljoonaa euroa (HS 11. 9.). Jos kaikkien palkansaajien lomaraha puolitettaisiin, työnantajat saisivat noin kahden miljardin euron säästöt.

Kaikkia työntekijöitä koskettava "talkootyö" aiheuttaisi vähemmän katkeruutta kuin esimerkiksi nyt muutaman vuorotyötä tekevän työntekijäryhmän kurittaminen. Hyvätuloisia ryhmiä ei ole kuritettu HS:n kielikuvista huolimatta (HS Pääkirjoitus 11. 9.).

Vuorotyötä tekevien työntekijöiden edellytetään nyt kantavan kortensa yhteiseen talkookekoon yli edellä mainitun puolikkaan lomarahan suuruisella summalla sekä lisäksi luopuvan osasta lomiaan.

Jos kaikilta työntekijöiltä leikattaisiin tuloja tasapuolisesti, vaikutukset olisivat samanlaiset kuin aikoinaan devalvaatiolla: kuluttajien ostovoima heikkenisi vähemmän kuin tulonmenetys, koska kotimaisen tuotannon hinta ja näin ollen myös tuotteiden hinta laskisivat.

Paul Lindholm
palomies-ensihoitaja HT
Porvoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat