Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Koko perheelle apua itsemurhayrityksen jälkeen

Mielipide
 
Yksin jätetty äiti

Suomen Mielenterveysseuran projektipäällikkö Marena Kukkonen kirjoitti mielipidesivulla (HS 9. 9.), että Suomeen tarvitaan kansallinen itsemurhien ehkäisyohjelma.

Itsemurhaa yrittäneen alaikäisen lapsen äitinä olen samaa mieltä.

Oma kokemukseni ensihoidosta, päivystyksestä ja jopa akuuttipsykiatrian osastohoidosta vahvistaa tätä tarvetta. Kukaan ei kertaakaan kysynyt missään mainituista paikoista vanhemmilta tai muilta perheenjäseniltä, miten voimme. Meille ei tarjottu kriisiapua tai muunlaista tukea.

Toiveeni lapseni hoidolle oli ehkäistä ennalta vastaavat tilanteet. Tavoitteena olisi, että ahdistunut ja masentunut lapsi löytäisi vaihtoehtoisia keinoja kohdata huonon olonsa, jotta itseään ei tarvitse vahingoittaa.

Kukaan ei käynyt kanssamme tilannetta läpi, ohjeistanut tai opettanut uusia taitoja. Onko tämä jopa psykiatrian ammattilaisille liian vaikea aihe vai mikä on syy? En halua menettää omaa lastani, ja tuskin hän itsekään toivoo kuolemaa.

Tällaisessa tilanteessa ammattilaisia täytyy kouluttaa yhä enemmän, jotta saadaan vakiintuneita käytäntöjä palveluihin sekä ammattilaisille herkkyyttä tunnistaa ja tarjota apua kriisin keskellä koko perheelle.

Perheenjäsenen mielenterveysongelmat koskettavat koko perhettä.

Yksin jätetty äiti
Julkaisemme kirjoituksen
poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat