Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaupunkien kehittämisessä muotoilu on tärkeä työkalu

Mielipide
 
Miki Mielonen

Katri Kallionpää toivoi (HS Merkintöjä 8. 9.) muotoilijoilta uusia ideoita helpottamaan sukupolvien yhteiseloa. Hyviä uutisia: tätä tehdään jo.

Muotoilu on saapunut pysyvästi kaupunkien kehittämiseen. Helsingin designpääkaupunkivuoden perintöä jatkava Toimiva kaupunki tuo kaupunkimuotoilijat mukaan etsimään ratkaisuja todellisiin ongelmiin. Kaupungin toimintaa ja palveluita kehitetään ihmisten näkökulmasta paremmiksi.

Oman muotoinen koti -projekti käynnistettiin vastaukseksi nuorten ja nuorten aikuisten asuntopulaan. Haemme ratkaisuja asumiskokeilujen kautta yhdessä nuorten ja kumppaneiden kanssa.

Kesällä nuorisoasiainkeskus antoi Vartiosaaren leirikeskuksensa kausiasumiseen. Saareen muuttaneet Stadin ammattiopiston opiskelijat rakensivat kanalan ja uudet pukukopit ja saivat vastineeksi tilapäisen kodin.

Kannelmäessä alkaa syyskuussa uudenlaisen kimppa-asumisen kokeilu yhdessä Helsingin kaupungin asunnot Oy:n kanssa. Suunnitteluryhmässä mukana olevista nuorista yksitoista saa oman kodin.

Vanhusten ja nuorten yhteisasumista kokeillaan yhteistyössä Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysviraston, Diakonissalaitoksen ja Helsinki Mission kanssa. Kokeilussa vanhus jakaa kotinsa nuoren kanssa, ja vastavuoroisesti nuori auttaa vanhusta arjessa. Lisäksi selvitämme nuorten palvelutaloasumisen mahdollisuutta. Kokeiluissa on mukana myös teknologiayrittäjä.

Kokemuksesta voin sanoa, että muotoilu on hyvä työkalu kaupungeille. Me olemme oppineet paremmin ymmärtämään nuorten tarpeita ja odotuksia sekä saaneet rohkeutta etsiä ratkaisuja kokeilemalla ja ottaa nuoret mukaan uusien ratkaisujen pohtimiseen.

Muotoilijoilla on osaamista ja menetelmiä luoda kaupungin kehittäjien ja käyttäjien välille ymmärrystä ja yhteistä suuntaa.

Miki Mielonen
projektipäällikkö
Oman muotoinen koti -hanke
Helsingin kaupungin
nuorisoasiainkeskus

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat