Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valittamisesta ei ole vientituotteeksi

Mielipide
 
Jarkko Lahtinen

Kun pääministeri Juha Sipilä (kesk) näyttää esimerkkiä ja lupaa antaa kotinsa pakolaisten käyttöön, esiin tulee liuta marmattajia, jotka epäilevät teon motiiveja ja pitävät hyvän tahdon elettä jokinlaisena kieroiluna. Mitä nämä marmattajat itse tekevät asiassa?

Vaikuttaa siltä, että Suomen uusin vahvuusalue on valittaminen. Ikävä kyllä siitä ei taida olla vientituotteeksi. Jonoksi asti riittää erilaisia ruikuttajia, jotka kertovat, mitä ainakaan ei saa tehdä, mutta joilla ei ole tarjottavana minkäänlaisia vaihtoehtoja tai halua osallistua itse mihinkään toimenpiteisiin.

Hyvinvointiyhteiskuntamme on ilmeisesti turruttanut kansamme niin syvälle pumpuliin, että mukavuusalueelta ei millään haluta liikahtaa pois. Ehkä meillä on jo riittävästi kaikkea, eikä ole ihmeempää motivaatiota pyrkiä parempaan. Holhouskin on sitä luokkaa, että itse ei tarvitse juuri ponnistella. Silti käännymme sisäänpäin surkuttelemaan omaa kurjuuttamme, joka ei ole lähelläkään maailman hädänalaisten tilannetta.

Suomen henkisestä lamasta on puhuttu mediassa. Polttoaineena siinä taitavat olla kateus, kauna ja katkeruus. Voi kun keksisi, miten asenteen saisi kääntymään myönteiseen suuntaan: alettaisiin katsoa maailmaa vaikka kiitoksen, kannustuksen ja kehityksen kautta.

Meidän pitäisi jälleen alkaa haluta jotain parempaa ja olla valmiita oikeasti joko panostamaan johokin tai tinkimään jostain sen saavuttamiseksi – myös henkilökohtaisella tasolla.

Jarkko Lahtinen
Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat