Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Arkiliikunta saa mediassa liian vähän huomiota

Mielipide
 
Pekka Sirkiä

Hallitus varaa 21 miljoonaa euroa koululaisten liikunnan edistämistä varten (HS Kotimaa 5. 9.). Tämä on oikein hyvä asia, mutta se ei vielä riitä. Lasten ja nuorten lisäksi aikuiset, erityisesti nuoret aikuiset, tulisi saada liikkumaan riittävästi terveytensä eteen.

Tässä kohdin mediakin voisi tarkastella kriittisesti omaa uutisointiaan liikunnasta. Nythän on niin, että julkisuudessa näkyvät eniten miljonääri- ja muut huippu-urheilijat, joita toki tarvitaan esikuvina ja idoleina. Mutta kolikon kääntöpuoli on se, että tavallinen, arkinen liikunta seura- ja harrastustasoilla jää lähes kokonaan julkisuudelta piiloon lukuun ottamatta muutamia eri lajien massatapahtumia silloin tällöin.

Urheilu-uutisoinnista vastaavien toimittajien tulisi ottaa itseään niskasta kiinni ja vähentää tietoisesti miljonääriurheilun tarjontaa sohvaperunoille. Sen sijaan pitäisi ryhtyä kertomaan lisää aivan tavallisten ihmisten, jopa lasten ja nuortenkin, arkisesta liikkumisesta eri lajien parissa, liikkuivatpa nämä sitten ohjatusti oppilaitoksissa, seuroissa tai omaehtoisesti.

Näin kansalaisille välitettäisiin mediassa todellisuutta vastaava kuva eikä harhakuvaa muutamasta harvasta erikoislahjakkaasta huippuyksilöstä kilpailemassa toisten kaltaistensa kanssa maailmalla huippu-urheilubisneksen mannekiineina.

Erityisesti Yleisradiolla julkisen palvelun mediana olisi velvollisuus kertoa koko kansan liikunnasta ja urheilusta, ei vain peesata kaupallista mediaa taloudellisessa mielessä kannattavimman urheiluviihteen uutisoinnissa.

Pekka Sirkiä
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat