Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ennen lakkoiltiin enemmän

Mielipide
 
Tapio Anttila

Teknologiateollisuus ry:n asiantuntija Manu Laapas väitti työtaistelujen rapauttavan Suomen kilpailukykyä (HS Mielipide 11. 9.). Laapaksen mukaan laittomien lakkojen lisäksi Suomen kilpailukyvyn kannalta iso ongelma ovat vaikutuksiltaan suhteettomat tukityötaistelut. Samoin poliittiset, yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen pyrkivät työtaistelut ovat Laapaksen mielestä tuomittavia.

Laapas syyllistää palkansaajia ja yhtyy hallituksen valitsemaan linjaan palkansaajia vastaan. Onko muodostumassa uusia yhteiskunnallisia rintamalinjoja? Saavatko palkansaajat vastaansa hallituksen ja työnantajajärjestöjen yhteisen rintaman?

Lakkojen määrä Suomessa on nykyään vähäinen. Kun huippuvuonna 1986 lakoissa menetettiin 2,7 miljoonaa työtuntia, viime vuonna näitä työtunteja oli noin 50 000. 1980-luvun pahimpina vuosina lakkoilua oli jopa sata kertaa enemmän kuin keskimäärin 2000-luvulla. Nämä tiedot voi tarkistaa esimerkiksi Tilastokeskukselta. Eikö olisi parasta, että voisimme yhteistyöllä vähentää lakkojen syitä?

Tapio Anttila
aluetoimitsija
Metallityöväen liitto ry

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat