Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Omat murheeni ovat alkaneet tuntua pieniltä

Mielipide
 
Vera Kettunen

Hallituksen leikkaukset ja uudistukset puhuttavat suomalaisia. Samaan aikaan Eurooppaa ravistelee pahin pakolaiskriisi sitten toisen maailmansodan. Hallituksen toimet tuntuvat meistä epäoikeudenmukaisilta. Suomea uhkaa jättiläismäinen mielenosoitus, minkä seurauksena koko ulkomaankauppa on vaarassa pysähtyä (HS 12. 9.).

Meillä suomalaisilla on vaikeat ajat, kun pakollisia toimia taloutemme kohentamiseksi on tehtävä. Vaikka hallituksen tekemät leikkaukset ja uudistukset saattavat olla mielestämme täysin kohtuuttomia, tulisi pitää mielessä, että meillä asiat ovat oikeastaan todella hyvin. Saamme elää turvallisessa hyvinvointivaltiossa, jossa kaikille kansalaisille taataan ihmisenarvoinen elämä kehdosta hautaan. Näin ei ole läheskään kaikkialla maailmassa, mistä kertoo Euroopan epäinhimillinen pakolaistilanne.

Mediassa levisi hiljattain sydäntä särkevä kuva pienestä syyrialaispojasta, joka oli hukkunut pakomatkallaan kohti turvallisempia oloja. Kuva hätkähdytti koko maailmaa ja antoi Euroopan pakolaiskriisille kasvot. Omat huoleni ja murheeni alkoivatkin tuntua mitättömiltä, kun kyseinen kuva näytti vääjäämättömällä tavalla maailman julmuuden.

Monissa maissa olot ovat niin kohtuuttomat, että viimeiseksi keinoksi on jäänyt lähteä pakomatkalle. Pakolaiskriisin todellinen muoto saa omat murheet tuntumaan vähäpätöisiltä ja olemaan kiitollinen siitä, että saa itse elää turvallisessa Suomessa.

Samaan aikaan, kun valitamme hallituksen toimenpiteistä ja muista mielestämme epäreiluista asioista, pitäisi muistaa, että omat murheemme ovat globaalilla tasolla todella pieniä.

Vera Kettunen
lukiolainen, Nurmijärvi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat