Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hoitajista on haluttu tehdä robotteja

Mielipide
 
Paula Peltonen

Juha Sipilän (kesk) hallituksen esitykset hoitajien palkanleikkauksista ja työehtojen muutoksista ovat nostattaneet valtaisan myrskyn sosiaalisessa mediassa. Sairaanhoitajana ymmärrän näitä huolestuneita kirjoittajia, mutta samanaikaisesti en voi olla pohtimatta myös muita myrskyn aiheuttaneita tekijöitä.

Mikäli samansuuntainen työtahti, joka nyt on jo ainakin omassa yksikössäni, jatkuu, en todellakaan hyväksy mitään palkanalennuksia enkä muitakaan leikkauksia.

Työstämme on pyritty leikkaamaan kaikki "väljä" pois, mikä käytännössä tarkoittaa tahdin kiristymistä ja työsuoritusten tarkkailua. Hallinto-organisaatio kyseenalaistaa jokaisen käyttämämme minuutin ja vertaa tilastoja toisiinsa.

Työstämme on pyritty tekemään robottimaista suorittamista, josta puuttuvat kaikki hyvän työn elementit: vaikutus omaan työhön, luovuus, ruokailu- ja lepotauot, itseohjaus sekä riittävä aika potilaan hoitoon.

Jos näihin tekijöihin pystytään puuttumaan, voin jopa suostua osaltani hallituksen esityksiin. Suostun, koska lopulta raha ei ole se kaikkein merkittävin viihtyvyystekijä.

Väitän, että sopeudumme rahan suhteen tilanteeseen kuin tilanteeseen pakon edessä. Mutta siihen emme sopeudu, että työn sisältö ei aina enää palkitse riittävästi emmekä saa työstämme hakemaamme ja koulutustamme vastaavaa tyydytystä.

Paula Peltonen
sairaanhoitaja
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat